Popravka zuba i endodoncija

Popravka zuba podrazumeva uklanjanje karijesa uz primenu lokalne anastezije, tako da su sve intervencije bezbolne. Pri popravci zuba se najčešće koriste bele plombe, koje su usled razvoja materijala i poboljšanja mehaničkih svojstava u potpunosti zamenile crne, amalgamske plombe. Ukoliko se lezije na zubu ne saniraju na vreme, dolazi do prodiranja bakterija dublje u zub. Pacijenti počinju da osećaju tegobe kao što su bol na hladno ili toplo, ili zub počinje da boli sam od sebe. Bakterije zahvataju zubni živac i potrebno je lečiti kanale korena zuba. Lečenje kanala se vrši u tri faze. Uklanjanjem izumrlog i izmenjenog tkiva, ispiranjem kanala i definitivnim punjenjem kanala. Lečenjem kanala, život zuba se može produžiti za deset i više godina.

Kompozitni ispun - peta klasa

2.600 RSD

Kompozitni ispun - I, II, MOD

3.000 - 3.500 RSD

Kompozitna nadogradnja

4.200 RSD

Kompozitna faseta

5.000 RSD

Terapija dubokog karijesa

2.000 RSD

Ukazivanje prve pomoći

2.000 RSD

Prva pomoć van radnog vremena

3.000 RSD

Aplikacija leka u kanal

1.500 RSD

Mortalna ekstirpacija - amputacija pulpe

2.000 RSD

Vitalna ekstirpacija - amputacija pulpe

2.000 RSD

Revizija kanala

3.000 RSD

Drenaža zuba

2.000 RSD

Definitivno punjenje kanala (cena po kanalu)

2.000 RSD

Protetika

Kod nedostatka manjeg ili većeg broja zuba, svrha stomatoloske protetike je da pacijetnu omogući pravilno žvakanje, govor i funkciju. Takođe, pacijentu se obezbeđuje vrhunska estetika i prirodan izgled. To se postiže izradom faseta, metalokeramičkih i bezmetalnih krunica i mostova na zubima i implantatima, a kod pacijenata kod kojih nema uslova da se uradi fiksna protetika, pristupa se izradi mobilne protetike koju pacijent sam skida i stavlja. U mobilnu protetiku spadaju parcijalne plocaste i skeletirane proteze, proteze sa atečmenima, proteze na teleskop krunama kao i totalne proteze. Nakon detaljnog pregleda pacijenta, njegovih zuba i navika, kao i pregleda rendgen snimka, odlučuje se koji će se tip zubne nadoknade uraditi. Tokom izrade zubne nadonade, pacijent nosi privremene mostove i krunice.

Totalna proteza

250 - 300 €

Parcijalna pločasta proteza

250 - 300 €

Parcijalna skeletirana proteza - wizil

350 - 400 €

Biodentaplast proteza

400 €

Parcijalna skeletirana proteza sa atečmenima

500 €

Žabica

70 €

Reparatura preloma proteze

3.000 - 4.000 RSD

Dodatak zuba u protezu

3.000 - 4.000 RSD

Indirektno podlaganje proteze

6.000 RSD

Direktno podlaganje proteze

3.000 RSD

Cementiranje stare krunice

2.000 RSD

Privremena krunica

2.000 RSD

Metalokeramička krunica

95 €

Bezmetalna krunica

180 - 250 €

Livena nadogradnja

35 - 40 €

Fiberglas kočić

35 - 40 €

Keramička faseta

250 €

Estetska stomatologija

Osim osnovnog zadatka stomatologije, zdravih zuba i desni, kao i uspostavljanja pravilnog žvakanja i govora, stomatologija prati i potrebe današnjice za estetikom. Istraživanja su pokazala da je osmeh jedna od prvih stvari koja se primeti na osobi, a lep i haromoničan osmeh umnogome podižu samopouzdanje i poboljšavaju kvalitet života. Estetski zahvati mogu biti neinvazivni, minimalno invazivni ili jako kompleksni.
Naglašavamo da sve što se radi u našoj ordinaciji, pored stručnosti i kvaliteta, mora da zadovolji i vrhunske estetske zahteve.
Postupci koji se rade su: Hollywood smile makeover - interdisciplinarna intervencija koja podrazumeva fotografisanje lica i vilica, detaljan pregled pacijenta, izradu studijskog modela. Nakon kompjuterske obrade i analize i konsultacije sa specijalistima iz hirurgije, ortodoncije i parodontologije, postavlja se dijagnoza i donosi plan terapije koji se prezentuje pacijentu. Keramičke fasete - tanke ljuspice koje predstavljaju trajno rešenje pomoću kojih se zatvara dijastema, menja nepravilan oblik, položaj ili boja zuba. Bezmetalne krunice - protetske nadoknade kojima se nadoknađuje jedan ili više zuba. Materijal ne sadrži metal kao osnovu, daje prirodnost u boji i obliku, ima dobru transparenciju i pruža vrhunski estetski rezultat. Implantati - kod nadoknade jednog ili više zuba, kao idealno rešenje koriste se implantati, čime se čuvaju susedni zubi od brušenja. Beljenje zuba - stomatološki postupak kojim se koriste gelovi na bazi vodonik-perksida, koji se aplikuju na površinski sloj zuba. Može se raditi kućno ili ordinacijsko beljenje zuba.

Ugradnja implantata sa suprastrukturom i metalokeramičkom krunicom

900 - 1.000 €

Kućno beljenje zuba

160 €

Ordinacijsko beljenje zuba sa lampom

160 €

Beljenje avitalnog zuba

3.000 RSD

Postavljanje cirkona na zub

2.000 RSD

Kompozitna faseta

5.000 RSD

Keramička faseta

250 €

Bezmetalna krunica

180 - 250 €

Parodontologija

Parodontologija je nauka koja se bavi proučavanjem i lečenjem potpornog aparata zuba. Parodontopatija je najrasprostranjenija bolest savremenog sveta. Smatra se da svaki treći čovek ima neki oblik oboljenja desni. Parodontopatija nastaje kao hronična upala desni, gde bakterije prodiru sve dublje u meko tkivo i vremenom dovode do razaranja kosti, kada nastaju trajna oštećenja. Zato je neophodno blagovremeno dijagnostikovati i lečiti parodontopatiju. Od samog stadijuma oboljenja zavisi koja terapija će biti primenjena. Terapija parodontopatije podrazumeva apsolutnu saradnju doktora i pacijenta i primenjivanje svih saveta o održavanju oralne higijene, uz redovan dolazak kod stomatologa radi uklanjanja zubnog kamenca i mekih naslaga i kiretaže džepova. Kod težih oblika paradontopatije primenjuje se hirurška obrada parodontalnog džepa, tj. režanj operacija.

Uklanjanje zubnog kamenca sa poliranjem

3.000 RSD

Uklanjanje zubnog kamenca sa poliranjem i peskiranjem

3.500 RSD

Peskiranje zuba

2.000 RSD

Obrada parodontalnog džepa (cena po zubu)

2.000 RSD

Hirurška obrada parodontalnog džepa (cena po zubu)

4.200 - 6.000 RSD

Terapija akutnog parodontalnog apcesa

2.000 RSD

Lečenje osetljivosti vrata zuba (cena po zubu)

1.000 RSD

Uklanjanje mekih naslaga

2.000 RSD

Hirurgija

Oralna hirurgija je grana stomatologije koja se bavi hirurškim lečenjem obolelih zuba i mekih tkiva usne duplje. Oralna hirurgija obuhvata i ugradnju implantata uz pomoć kojih se vrši nadoknada nedostajućih zuba, bez brušenja okolnih zuba.
Intervencije koje se rade u našoj ordinaciji su klasično i komplikovano vađenje. Do vađenja dolazi kada zub nije moguće konzervatino zbrinuti zbog poslednjeg stadijuma parodontopatije ili razaranja zuba karijesom, kao i usled preloma zuba. Zubi se mogu vaditi i kao priprema za ortodontsku ili protetsku rehabilitaciju. Vršimo i hirurško vađenje impaktiranih zuba (zubi kojima je onemogućen rast), apikotomiju (uklanjanje cista i granuloma), frenektomiju (uklanjanje resica), režanj operacije, itd.

Vađenje zuba - rutinsko

3.000 RSD

Komplokovano vađenje zuba - teško

5.000 - 6.000 RSD

Incizija apcesa

1.500 RSD

Hirurško vađenje zuba

120 €

Plastika plika i frenuluma

60 €

Resekcija jednokorenih i dvokorenih zuba

100 €

Produženje kliničke krune zuba (cena po zubu)

60 - 70 €

Dečija stomatologija

Dečija stomatologija omogućava detetu da od malih nogu stekne i usvoji zdrave navike i vodi računa o svojim zubima.
Prvi dolazak kod stomatologa bi trebalo da bude vec sa navršenih šest meseci, a moze i ranije, pre nicanja prvog zuba. Tada se roditeljima daju instrukcije o pravilnom i redovnom održavanju oralne higijene usne duplje kao i pravilnoj ishrani, kako bi se smanjio rizik od pojave karijesa.
Redovnom posetom stomatologu se gradi poverenje i dobar odnos deteta i stomatologa. Odrasle osobe koje su imale loše iskustvo sa stomatologom kao deca, najčešce imaju problema sa zubima jer zaziru od stomatologa i u kasnijem životnom dobu kao posledica ranijeg straha i traume.
Od intervencija koje se rade u nasoj ordinaciji kod dece su poprvake mlecnih zuba, fluorizacija zuba, vadjenje mlecnih zuba, zalivanje stalnih zuba, kao I edukacija o pravilnoj oralnoj higijeni.

Uklanjanje mekih naslaga

2.000 RSD

Zalivanje fisura (cena po zubu)

1.500 RSD

Fluorizacija zuba

1.500 RSD

Lek na mlečnom zubu

1.500 RSD

Ispun na mlečnom zubu

2.000 RSD

Vađenje mlečnog zuba

1.500 - 3.000 RSD

Drenaža mlečnog zuba

1.500 RSD

Ortopedija

Ortopedija vilica je grana stomatologije koja se bavi proučavanjem odnosa vilica i zuba kao i ispravljanjem krivih zuba, tj. vraćanjem zuba u njihov pravilan položaj. Kada se zubi nalaze u nepravilnom položaju teže je održavanje oralne higijene, više se troše zubi , dolazi do lakšeg zapadanja hrane i pojave karijesa, a vremenom dolazi i do nastanka parodontopatije.
Zubi mogu da se isprave uz pomoć fiksne proteze koju pacijent nosi sve vreme i ne može je skidati. Bravice se najčešće stavljaju na prednju stranu zuba i mogu da budu metalne ili keramičke. Fiksne proteze se koriste kod starije dece i odraslih. Kod manje dece se najčešće koriste mobilne proteze. Zubi se mogu ispravljati i uz pomoć folija.
U današnje vreme su estetski zahtevi visoki pa se sve više pacijenata odlučuje i za korekciju diskretnih i manjih nepravilnosti, tako da starosna granica više ne postoji. Prva poseta ortodontu bi trebalo da bude sa navršenih šest godina, kada niknu stalne šestice i jedinice, kako bi se pratio razvoj vilica i zuba i na vreme reagovalo.
Tokom terapije važno je redovno dolaziti na kontrole koje su uključene u cenu proteze. Nakon skidanja fiksne proteze, obavezno je nošenje retencione folije, najčešće noću.

Cene svih ostalih stomatoloških usluga koje nisu navedene na sajtu proverite putem telefona ili lično.

Cenovnik i druge informacije na web sajtu su informativnog karaktera. Iako nastojimo da ih redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite putem telefona ili lično.

Za cene izražene u evrima plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom prodajnom kursu Narodne banke Srbije.

Zatvori